プレスリリース

Phison Electronics (8299.TW), the industry leader in NAND Flash controller and solutions, has released a diversified SSD controller portfolio in 2018. As 3D NAND production increases in 2018 and the cost hitting the sweet spot, the number of SSD projects surges, surpassing previous expectations. Phison has confirmed over 35 designs for the SATA PS3111-S11 and PCIe PS5008-E8/E8T controllers. The new powerful PCIe PS5012-E12 is receiving an overwhelming response from the market with more than 20 projects kicking-off in a single month. With a total of over 100 SSD controller project secured, Phison as a top 3rd party SSD controller IC manufacturer, is expecting an increase in product shipments and an increase in market share.

CS Ma, Chief Technology Officer, commented that the success of PS5012-E12 is the result of the company’s long-term technology investment and advancement. Many 3rd party competitive analysis reports show that Phison’s flagship PS5012-E12 is a best-in-class PCIe Gen3x4 NVMe SSD controller. In addition to achieving the PCI-SIG compliance certification, Phison released an enterprise optimized, PS5012-E12DC, to serve cloud, edge computing, block chain storage, and other high-end applications, driving a wide range of project designs and penetrating the new markets.

Phison’s flagship PCIe SSD controller, PS5012, utilizes a TSMC 28nm process. It maximizes the PCIe Gen 3x4 interface for read and write speeds of up to 3,450MB/s and 3,150MB/s respectively. It can reach device capacity of up to 8TB. The PS5012-E12 based drives are capable of 600K in 4K random read/write performances (IOPS), nearly doubling competitor’s results. PS5012-E12’s top-of-the-line performance will meet the requirements of various high-end applications where the storage speed becomes critical, such as artificial intelligence, mobile gaming computing, and enterprise data center applications. The PS5012 also supports ThunderboltTM3 external SSD designs, caching the Windows-based systems with impressive burst speed and improved user experience.

Phison plans its portfolio carefully, horizontally across different interfaces and vertically over the latest NAND technologies. Phison’s utmost priority is to provide effective and reliable firmware solutions for the current mainstream TLC NAND and the next generations QLC NAND. The proprietary SmartTMECC is specifically designed for 3D TLC and QLC NAND of 96-layers or more. As the SmartTMECC advances into the 4th generation, this low-power LDPC ECC will ultimately become the best solution for the next generation QLC. The technology will enable a storage system that has a perfect balance between memory capacity, read/write latency, and product reliability.

ファイソンについて

ファイソン エレクトロニクス コーポレーションはストレージ製品のコントローラを開発し、トータルソリューションを顧客に提案する会社として世界をリードしています。
当社創業から18年間に、様々なストレージソリューション(PCIe/SATA/PATA SSD, eMMC,UFS,SD カード及びUSB)を開発してきました。 コントローラIC ベース換算数は年間6億ユニット以上になります。
ファイソンは顧客に付加価値を提供するだけでなく、コンシューマー向け、エンベデッド向け、またエンタープライズ向けにも垂直統合ソリューションとサービスを提供します。
また、ファイソンはその卓越した技術力が評価され、業界の標準化活動でも主要メンバーとしても活躍しています。 ファイソンはOpen NAND Flash Interface(ONFI)グループの設立メンバーです。 また、SDA(SD Association)やUFSAの業界標準化団体にファイソン関係者から役員を出す他、 JEDEC、 PCI-SIG、MIPI、NVMe、IEEE-SAにも貢献しています。
本プレスリリースに記載されている「当社」、および「ファイソン」は「ファイソン エレクトロニクス コーポレーション」です。